Журналиската Соня Колтуклева с  призив към главният прокурор  да провери

...
Журналиската Соня Колтуклева с  призив към главният прокурор  да провери
Коментари Харесай

Колтуклиева с призив към Гешев: Проверете как и защо Радостин Василев е правил аудио и видео записи

Журналиската Соня Колтуклева с  призив към основният прокурор  да ревизира по какъв начин и за какво някогашният състезателен министър Радостин Василев е правил аудио и видео записи.Това заяви тя самата във Facebook профила си.

Ето и цялото писмо:

До Главния прокурор на Република България господин Иван Гешев:

Уважаеми господин Главен прокурор, обръщам се към Вас, като гражданка и журналистка, във връзка обществени изказвания на Радостин Василев, народен представител от “Продължаваме смяната ”, някогашен народен представител от “Има подобен народ ”, някогашен министър на младежта и спорта в кабинета “Петков ”, които навеждат към съмнения за редовно правене на противозаконни записи.

На 20 ноември 2022 година, на персоналната си страница в обществената мрежа Facebook, Радостин Василев, в неприсъствен спор с Илиана Раева, написа следното: “В интервала март-юни 2022 година Министерството на младежта и спорта в лицето на министър Радостин Василев, зам.-министър Владимир Харизанов, управлението на НСБ в лицето на изп.-директор Венцислав Петков, специалисти от ММС и НСБ извърши цялостен разбор на фактическата обстановка във връзка с разширението на зала за художествена гимнастика на стадион „ Раковски “. Проведени бяха и няколко срещи с Илиана Раева, КОИТО СА АУДИО И ВИДЕО ДОКУМЕНТИРАНИ!!!
… Г-жо Раева, Ние разполагаме с аудио и видео запис от двете ни срещи, на които ви обясняваме в детайли проблема със залата за художествена гимнастика. Няма сълзи, няма недоумение. Няма и отчаяние… Между другото в 13мин. и 21 секунда ми обяснявате по какъв начин имате татко на едно дете, което тренира художествена гимнастика, който щял да ви осъществя балона, та се постанова да ви изяснявам в детайли, че това се разпорежда от НСБ с социална поръчка и вие нищо не можете да си избирате.
Кофти а? ”

В позиция на Министерството на младежта и спорта от 21 ноември 2022 година се споделя: “Във връзка с журналистически въпрос: дали в кабинета на министъра в постройката на ММС се вършат записи (аудио и видео), от кабинета на служебния министър Весела Лечева са безапелационни, че сходна процедура в нейния мандат освен няма, само че тя я дефинира като изцяло неприемлива и нарушаваща всички морални и законови правила. Напомня се също по този начин член 32, алинея 2 от Конституцията на Република България, който споделя: „ никой не може да бъде наблюдаван, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други сходни дейности без негово познание или макар неговото категорично противоречие с изключение на в плануваните от закона случаи “. Изключението, представено в член 32, алинея 2 от Конституцията, касае наредбите на Наказателно-процесуален кодекс и Закона за специфичните разследващи средства, свързани с откриване на закононарушения, каквото деяние явно не се засяга в тази ситуация. ”

На 9 септември 2022 година, в предаването “Евродикоф ”, с водещ Сашо Диков, Радостин Василев декларира: ”Много се забавлявах. Истината е, че госпожа Колтуклиева занапред стартира да бъде разобличавана след разкритията, които направих… Съвсем скоро аз ще направя допитване още веднъж дали да пусна един прелестен неин запис, близо 20-минутен, в който тя доста добре споделя за връзките си с Бойко Борисов, Делян Пеевски, Гешев и доста, доста елементи, които ще ви покажат какъв човек е тя ".

Радостин Василев не пусна никакъв запис, не написа нито ред повече за мен. Очевидно осъзна, че шантажът му няма да успее! Но пък съумя да уплаши Петко Петков, който ми довери, след предаването на Сашо Диков, че е доста обезпокоен дали “Руди не е записвал диалозите си с Кирил ”.

Разбира се, аз не стопирах да пиша за скандалните назначения на министъра на младежта и спорта Радостин Василев в държавни сдружения на негови другари от детинството, без нужната квалификация; за съмнителните контракти, по които са върнати 3 милиона лева; за консултантски контракти за стотици хиляди лв. с адвокатската фирма на Лена Бориславова и Велислав Йонев; за гражданските контракти на Кирил Веселински (14 400 лева.) и Крум Савов ( 24 000 лева.); за измяната му към “Има подобен народ ”; за търгашеството в интерес на “Продължаваме смяната ”, което му обезпечи депутатско място в тази партия; за просташките му хули против мен, Весела Лечева, Илиана Раева, Ива Митева, за това по какъв начин назовава по малките екрани някогашните си съпартийки “проститутки ” и някогашните си колеги-депутати “политически терористи ”; за нападението против състезателен комплекс “Диана ” на 29 март 2022 г.; за сигналите против него в СГП и КПКОНПИ.

Впрочем, за връзките си с Бойко Борисов и Делян Пеевски, за борбите си с тях двамата - министър председател и народен представител, аз съм разказвала неведнъж в медиите. С Иван Гешев нямам връзки, за първи път направих изявление с основния прокурор по телефона на 19 октомври 2022 година, при откриването на 48-то Народно заседание.

На 14 ноември 2021 година, на среща, на която Радостин Василев ме предложения в Pure&Sense restaurant в София, той ми описа самодоволно по какъв начин е вкарал в капан Татяна Дончева. Тя поискала персонален диалог с него, предложила за срещи разнообразни места, само че Радостин Василев няколко пъти отказвал, до момента в който най-после й споделил, че могат да се видят в неговата адвокатска фирма, тъй като няма кой да гледа сина му и той би трябвало да бъде с него. Направил аудио и видео записи на срещата, които по-късно е дал на профилираната прокуратура. “Аз ще я приключа! ”, похвали се с обичания си израз Радостин Василев. Мен персонално, след една година другарство (от август 2021 година до юли 2022 г.), ме удостои с израза: “Ще я зануля Колтуклиева ”.

На 7 септември 2021 година, уеб сайтът “Свободна Европа ”, проследявайки историята на абсурда сред Радостин Василев и Татяна Дончева, написа по този начин: “Двамата споделят, че разполагат със запис, документирал въпросната среща ”. Става въпрос за Тошко Йорданов, който споделя на 4 септември 2021 година по БНР: ”… просто има камери в тоя офис ”. На 6 септември, в изявление за Тошко Йорданов, Радостин Василев споделя: “На 12 август, по здрач, пет и половина някъде, тя пристигна в моята адвокатска адвокатска фирма. Има видеозаснемане… Ако госпожа Дончева оспори, ние незабавно можем да го потвърдим с видеозаписа, тъй като аз имам охранителни камери пред адвокатската фирма. ” Явно не става въпрос единствено за тези камери, тъй като Радостин Василев и Тошко Йорданов приказват и за аудиозаписи.

На 19 януари 2022 година профилираната прокуратура приключи инспекцията на изказванията, че Татяна Дончева е предложила рушвет на депутати от „ ИТН “. Така абсурдът “500К ” завърши.

Важно е да се означи, че в изброените случаи става въпрос за “длъжностни лица ” в качеството им на народни представители и министри. Радостин Василев е бил народен представител, когато са направени записите с Татяна Дончева, депутат и водач на партия, и министър, когато са изработен записите с Илиана Раева, ръководител на Българската федерация по художествена гимнастика.
Радостин Василев е бил народен представител, когато е направил запис на телефонен диалог с мен - журналистка. Приемам неговото изказване пред Сашо Диков по телевизия Евроком като опасност, като шантаж и предизвестие за обществена разпра за да предотврати мои по-нататъшни следствия и мнения за неговите дейности като политик.

Уважаеми господин основен прокурор,
Моля да бъдат направени съответните инспекции, с цел да се откри с какви средства и с каква цел са направени записите в посочените случаи.

Благодаря Ви за вниманието.

Соня Колтуклиева

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР